Costul traiului

Costul traiului in Zona Metropolitana Galati-Braila este relativ scazut fata de celelate mari orase ale tarii, cu 10-20% mai putin fata de Cluj, Constanta, Timisoara si Iasi, ajungand pana la 30% mai putin fata de Bucuresti, cumparaturile fiind mai ieftine în hipermarketuri şi în pieţe, în timp ce magazinele mici sunt ceva mai scumpe.

Zona beneficiaza de o retea diversificata de centre comerciale: Real Hypermarket, Selgros, Billa, Kaufland, Metro, Careffour, Promenada Mall, Penny-Market, Winmarkt, Praktiker, Dunarea Center Mall, Euromall, alte centre comerciale fiind programate a fi dezvoltate in perioada imediat urmatoare.

Cateva exemple de preţuri ale produselor de baza:

Paine: de la 1,3 lei (circa 0,3€);

Apă (2L): de la 2 lei (circa 0,4€);

Lapte (1L) : de la 3 lei (circa 0,7€);

Ouă (cutie cu 10 ouă): de la 4 lei (circa 0,9€);

Ulei (1L): de la 6 lei (circa 1,5€);

Carne (1kg):

    • de porc : de la 14 lei (circa 3,4€);

    • de vită : de la 16 lei (circa 3,6€);

    • de pui: de la 9 lei (circa 2€);

Peşte (1kg): de la 10 lei (circa 2,4€);

Cheltuielile in restaurante depind de standarde şi locaţie, preturile variind de la 3,5€ (happy-hour sau meniurile pentru pranz-2 feluri de mancare) la 5€ sau mai mult pentru un singur fel de mancare, în restaurantele cu un standard mai înalt.

Viata de noapte este mult mai ieftina decat în capitală, intrarea într-un club costă in jur de 20-50 lei, circa 4,5-12€.

Biletele la cinema costa in jur de 20 lei (circa 4,5€), biletele la teatru sau la concerte sunt ceva mai scumpe: in jur de 30 lei(circa 7€).

In ceea ce priveste costul chiriilor rezidentiale in zone centrale pretul porneste de la 3,5€/mp si poate ajunge la dublu pentru apartamente de lux in complexe rezidentiale recente.

Costul cu utilitatile de baza:

Share this post

Ultima actualizare în Marţi, 06 Septembrie 2011 10:32