Potential investitional

Energie alternativa

Datorita locatiei sale, zona Galati-Braila creeaza conditii favorabile pentru dezvoltarea productiei de energie regenerabila precum cea hidro, energia eoliana si solara. In plus, suprafata mare de terenuri agricole si traditia agricola creeaza oportunitati ideale pentru culturile agricole producatoare de biomasa si recuperarea energiei din deseurile biologice.

Zona de Sud-Est a Romaniei este considerata de expertii europeni in energie alternativa ca avand cel mai mare potential eolian terestru din Sud-Estul Europei, evaluat la 14.000 de MW. Totodata zona se afla pe harta solara a Romaniei avand un potential de 1.600-1.700 kWh/m2, si situanduse printre cele mai ridicate din Romania.

Industria IT&C, Industria Alimentară, Industria Navală

Galați, ca un important centru universitar din România cu facultati de elită în informatică și automatizare, chimie alimentară și inginerie navală, reprezintă o oportunitate pentru companiile care lucrează în aceste sectoare.

În plus, din 2003 la Galati a fost creat primul parc software din România, numit Parcul Stiințific și Tehnologic, care contribuie astăzi la dezvoltarea sectorului industrial al tehnologiilor de varf, facilitând transferul de tehnologie și creând o alternativă viabilă pe piața forței de muncă din regiunea sud-est. În prezent, există 40 de companii care lucrează în parc, angajând aproximativ 300 de persoane, însă procesul de formare a grupului va ajunge la 500 de persoane.

Turismul

Fiind orase la Dunare si in imediata apropiere a Marii Negre si a Deltei Dunarii, exista un potential deosebit in ceea ce priveste dezvoltarea turismului, in special vanatoarea si pescuitul de agrement. Totodata, avand in vedere istoria bogata a regiunii, aflata la confluenta vechilor regiuni istorice, dar si diversitatea minoritatilor nationale, zestrea culturala a Regiunii Galati-Braila este extrem de bogata, reliefata de vestigiile arheologice, manastirile, muzeele, casele memoriale si teatrele presarate in toata regiunea;

Cateva oportunitati de investitii din zona :

Agricultura

Fiind o zona cu traditie in agricultura, cu terenuri de foarte buna calitate, cu rezultate deosebite in productia cerealelor, plantelor industriale, legumelor si nu in ultimul rand al vinurilor, zona Galati-Braila are un potential real de dezvoltare in aceasta directie. Totodata prezenta infrastructurii portuale pentru depozitare si incarcare/descarcare produselor, prezenta universitatilor specializate pe industria alimentara face ca zona sa fie privilegiata.

Cateva oportunitati de investitii din zona :

Share this post

Ultima actualizare în Joi, 25 Octombrie 2018 10:21